Fotballtrening

Det finnes utrolig mange måter å trene fotball på, uansett om det er alene, sammen med venner eller sammen med et helt lag. Det å trene generelt er spennende og godt for kroppen. Det å få opp pulsen kan hjelpe deg med din mentale og din fysiske helse.

I denne artikkelen går vi inn på hvordan du kan trene fotball, uansett hvor og uansett antall du trener sammen med.

Trene alene

Hvis du trener alene er det mange ting du kan trene på. Triksing er kanskje spennende, men gir det deg mye tilbake som du kan bruke på banen? Mest sannsynlig ikke. Heldigvis finnes det flere måter å trene på. Du kan for eksempel trene på skudd på mål eller du kan trene kondis. Kondisjon er noe av det viktigste innenfor sport generelt, fordi det å kunne løpe opp og ned på en bane i 90 minutter er like tøft som det høres ut som.

Det lønner seg også å trene styrke i bein, armer og resten av kroppen. Dette gjør du for å trene opp muskulaturen slik at du kan være flink i dueller.

Du kan også drive med teknisk trening, dette er litt mer individuelt i forhold til hvilken posisjon du spiller på banen.

Trene sammen

Det er spennende å trene sammen. Det mest åpenlyse med å trene sammen med andre er å trene på sentring og dribling. Dette er også noe som kan gjøres med lag. Det å være to eller flere gir flere muligheter til teknisk trening.

For eksempel hvis det er keeper-trening, så kan en trene på skudd mens den andre trener på å redde. Dette er en god måte å virkelig oppgradere sine ferdigheter på. Det å trene sammen kan jo også innebære det å trene med et lag.

Trene med et lag

Det finnes så mange ulike lag rundt omkring i Norge, så hvorfor ikke melde deg på et lag der du kan trene sammen med andre interesserte? Det finnes i alle aldersklasser og ferdighetsnivå. Kanskje det inspirerer deg til å starte ditt eget lag? Kanskje du kan hente litt inspirasjon fra Viking sin trening?

Det kan jo godt være at dere da blir med i en lokal liga eller en lokal turnering, slik at du kan få litt konkurranse i hverdagen.

Spille fotball

Du kan jo også møte noen venner for å spille fotball når som helst, hvor som helst. Uansett hvor du bor så finnes det nesten garantert en fotballbane i nærheten av der du bor. Kanskje du til og med kan spille mot folk som allerede er på fotballbanen?

Det er så mye man kan gjøre når det kommer til fotballtrening. Her har vi gått inn på ulike måter å trene alene, sammen og med et lag. Vi har ikke gitt mange spesifikke øvelser, men hvis dette er ønskelig kan det gjøres senere.

Det vi er mest opptatt av er treningsglede, og det er noe som mange oppnår når de spiller fotball. Det er viktig å ikke bli for konkurransefokusert også!